Outdoor Bot Modelleri İle Kışın Soğuğundan Korunun

Outdoor Bot Modelleri İle Kışın Soğuğundan Korunun

Rüzgarı, yağmuru, karı ve soğuğu iliklerimize kadar hissedeceğimiz ve bazen de yazın o sıcacık günlerini özleyeceğimiz bir mevsim kış… Ancak içinde türlü güzellikleri barındırdığı da aşikar. Biz de bu yazımızda kışın güzelliklerini keşfetmenize engel olacak soğuğu ayaklarınızdan uzak tutacak bir üründen grubundan bahsedeceğiz: outdoor bot! Outdoor botlar hem gündelik hayatta hem de sportif aktiviteler sırasında kullanıma uygun bir biçimde üretilmiştir. Çok çeşitli teknolojiler kullanılarak üretilen botlar, kaliteli hammadde ile uygun tasarımın birleştirilmesinden meydana gelir. Outdoor botların en çok ön plana çıkan özellikleri sağlamlıkları ve dayanıklılıklarıdır. Biz de bu yazımızda outdoor bot alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğine ve outdoor bot modellerine odaklacağız. Gelin, kış aylarının belki de en zorlu kıyafet seçimini birlikte yapalım!

Outdoor Botların Genel Özellikleri ve Modelleri

Outdoor ayakkabı ve botlar, az önce de üzerinde durduğumuz gibi çok çeşitli teknolojiler kullanılarak üretilirler. Bu teknolojilerden belki de en önemlisi “waterproof” teknolojisidir. En basit hali ile su geçirmezliği garanti eden bu teknoloji, karlı ve yağmurlu havalarda konforlu bir yürüyüş sunar. Outdoor su geçirmez bot ayaklarınızın sıcak ve kuru kalmasını sağlar. Bunun dışında outdoor botlar, “gore-tex” teknolojisi kullanılarak da üretilebilirler. Gore-Tex, su geçirmezliğe ek olarak ayakların hava almasını sağlar ve bakteri oluşumunu engeller. Outdoor botlar, doğa yürüyüşü botları ve trekking botları olmak üzere iki farklı kategoride üretilirler. Doğa yürüyüşü botları, yükün hafif olduğu kısa açık hava yürüyüşleri içindir. Gündelik aktiviteler için de rahatlıkla kullanılabilir. Trekking botları ise, yükün fazla, yolun çok engebeli ve zorlu olduğu zamanlarda tercih edilmelidir. Çünkü trekking botları, olası darbelerin etkilerini azaltmak üzerine tasarlanmıştır. Orta tabanları serttir. Bileğinizi sarar ve ayağınızın kaymasını, düşmenizi engeller.

Ourdoor Bot Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bir outdoor bot, üst kısım, astar ve taban olmak üzere genellikle üç ana kısımdan üretilmiştir. Bu tür ürünlerin üst kısmı oldukça dayanıklı ve sert bir materyalden üretilir. Saya ismi de verilen bu malzeme, hava alabilen sentetik bir üründür. Hem kadın outdoor bot hem de outdoor bot erkek modellerinde, saya ürünün en önemli kısmıdır. Dolayısı ile ilk dikkat etmeniz gereken nokta, saya kısmının uygun malzemeden üretilip üretilmediğidir. Bunun dışında, daha önce de belirttiğimiz gibi outdoor bot modelleri çok çeşitli teknolojiler kullanılarak üretilirler. Bot üretilirken hangi tekniklerin kullanıldığına bilhassa dikkat etmelisiniz. Son olarak, bir outdoor bot satın alırken bedeninize en uygun ürünü seçmeye gayret etmelisiniz. Zira ayağınıza küçük gelen botlar, yol boyunca size sıkıntı verecek ve yürüyüşünüzü zorlaştıracaktır. Ayağınıza büyük gelen bir botu ise taşımak sizi yoracaktır. Bu sebeple, ayak ölçülerinize tam uyan bir ürün satın almak son derece önemlidir.

Etiketler: outdoor bot
Aralık 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR