Converse Sokak Stilinin İkonlarından Biri Olmaya Devam Ediyor

Converse Sokak Stilinin İkonlarından Biri Olmaya Devam Ediyor

Sokak stilinde özgürlüğü temsil eden en büyük markalardan olan Converse çok uzun yıllardır bu temsilini ve tarzını korumakta. Genç yaşlı herkesin severek tercih ettiği bu model ayakkabılar, renk çeşitliliği ve senelerdir değişmeyen sabit tasarımı ile herkesin hayatında bir kere de olsa giymeyi deneyimlediği ayakkabılar arasında yer alıyor.Özellikle tarzında sınır tanımayan genç neslin oldukça severek giydiği Converse, 100 yılı aşkın tecrübesiyle kendini kanıtlamış ve serbest stilin temsilcisi olmaktan oldukça memnun şekilde üretimine devam etmiş bir markadır. Kısa modelleri, bilekli modelleri, basketbol ayakkabıları ve günümüzün “sneaker” kullanma alışkanlığına uyacak sneaker modelleri ile her kesimin zevkine hitap etmeyi oldukça rahat bir şekilde başarabilmektedir.

Converse Markasının Ortaya Çıkış Hikayesi

Bu markaya ait ayakkabılar ilk olarak 1908 yılında marka sahibi Marquis Mills Converse’in “Converse Rubber Shoe Company”i kurmasıyla üretilmeye başlanmıştır. Açıldığı ilk 2 sene çok az sayıda sipariş alan marka, sonraki yıllarda müthiş bir hızla genişlemeye başlayarak basketbol camiasında bir ikon haline gelecek ayakkabılarını üretmeye varan bir süreç geçirmiştir.1930’lu senelerde oldukça hızlı büyüyen ve gelişen bir marka olarak dönemin yıldızları olan Nike, Adidas, Puma gibi markalara deyimi yerindeyse kafa tutan marka; 1936 basketbol olimpiyatlarında en çok kullanılan ve en aranan marka olma özelliklerine de sahip olmuştur.

1950’li yıllara gelindiğinde artık sokak modası dendiğinde akıllara ayakkabı konusunda ilk gelen ürünler Converse modelleri olmaktadır. Dönemin neredeyse tüm gençleri Converse giymiş ve bu ayakkabının kazandırmış olduğu tarzdan oldukça memnun olmuşlardır. 50’li yılların sonunda marka, dönemin sneaker ayakkabı piyasasının neredeyse %80’ini elinde bulunduran bir marka olarak bilinmektedir.70’li yıllara gelindiğinde ise ilk kez “The All Star” adını verdiği basketbol ayakkabısını üreten marka, o dönemin ünlü basketbolcusu Chuck Taylor ile anlaşarak kendisinin ismini kullandığı bir tasarım ortaya çıkarmış oldu. Hala farklı varyasyonlarla tasarlanan The All Star Chuck Taylor ayakkabı, her kesimden bireyin severek kullandığı modellerden bir tanesi olarak bilinir.

1980’lerde ise dönemin oldukça popüler ve sevilen Rock müzik sanatçıları Kurt Cobain, Eddie Vedder gibi isimler sürekli olarak Converse giydiklerinden bu isimleri idol alan yüz binlerce gencin ayağında da uzun süre bu markaya ait ayakkabılar görüldü. Markanın yaygınlık ivmesi hiç durmadan yükselmeye devam ederek şirket 90’lı yılların sonunda 550.000 çift gibi bir sayıda ayakkabı satışı sağlayabilmiş oldu.

En Çok Tercih Edilen Converse Ayakkabılar

Converse kadın ve erkekler için ürettiği ayakkabılarda, tarzı genel olarak sade tutup senelerdir aynı tasarımın üzerinde ufak değişiklikler yapıp farklı renklerde üretim gerçekleştirmeye özen göstermektedir. Dalkılıç Spor’un internet sitesinde bulabileceğiniz pek çok kumaş,deri ve sneaker modeller ile birlikte bilekli ve bileksiz modeller oldukça uygun fiyatlarla sizin de bir an önce tarz sahibi olmanız için sizleri bekliyor!

Etiketler: converse
Kasım 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR