Nike Spor Ayakkabı Modellerini Benzersiz Kılan Detaylar

Nike Spor Ayakkabı Modellerini Benzersiz Kılan Detaylar

Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli markalarından biri olan Nike, spor ayakkabıdan spor aksesuarlarına kadar çok geniş bir yelpazede spor malzemesi üreten bir şirkettir. Şirket, Phil Knight ve Bill Bowerman tarafından kurulmuştur ve ilk ismi Blue Ribbon Sports’tur. Şirket, ismini Yunan mitolojisinde zafer tanrıçası olarak bilinen “Nike”dan alır.  Marka daha sonra efsanevi sloganı olan “Just Do It” ile hak ettiği yere hızlı bir şekilde ulaşır. Bugün dünyanın en bilinen ve en çok tercih edilen markalarından biri olan Nike,  özellikle spor ayakkabı üretiminde ve satışında ön plana çıkmaktadır. Biz de bu yazımızda Nike spor ayakkabı modellerininin genel özelliklerine değineceğiz.

Nike Spor Ayakkabıları Benzersiz Kılan Nedir?

Marka, Nike erkek spor ayakkabı, Nike kadın spor ayakkabı ve Nike çocuk spor ayakkabı olmak üzere üç farklı kategoride spor ayakkabı üretmektedir.  Günlük kullanıma uygun spor ayakkabılar üreten Nike’ı alanında benzersiz ve hatta rakipsiz kulan dört temel özelliği vardır : üstün teknoloji, yenilikçi tasarım, en kaliteli malzemelerden üretim ve en nihayetinde de uygun boyut ve kalıplarda üretim. Nike kullandığı üstün teknoloji sayesinde, zeminden gelen basıncı azaltır. Olası çarpma ve düşmelere karşı ayağı korur. Tüm bunlara ek olarak Nike’ın geliştirdiği yeni yastıklama teknolojisi, üstün bir esneklik ve yaylanma kabiliyeti sunar. Nike, üretim zincirinde en kaliteli hammaddeleri kullanır.  Kullandığı hammaddeler, hafif ve elastik bir yapıdadır. Üstelik de çevre dostudur. Son olarak Nike hemen her yıl başka bir koleksiyonla sevenlerinin karşısına çıkmakta ve yenilikçi tasarımları ile sevenlerine de ilham kaynağı da olmaktadır.

Nike Air Max Erkek ve Nike Air Max Kadın Spor Ayakkabı Modelleri

Nike’ın belki de en sevilen serilerinden biri olan Air Max koleksiyonu, erkek ve kadın olmak üzere iki bölüme ayrılmaktadır. Air Max ilk defa 1987 yılında görücüye çıkmıştır. Nike Air Max serisinin temel özellikleri ise şu şekildedir:

  • Air Max’leri önemli bir bölümünde ayakkabının üst kısmında sentetik bir kumaştan yararlanılır. Bu sayede ayaklar sürekli olarak nefes alır.
  • Bu koleksiyonda yer alan ayakkabıların orta tabanlarında köpük materyalinden yararlanılmıştır. Köpük taban, oldukça yumuşaktır.
  • Air Max spor ayakkabılarının iç kısmı oldukça esnektir ve kişiye özel uyum sağlar.
  • Koleksiyonun ayakkabılarının dış tabanı kauçuk malzemeden üretilir. Bu sayede dış taban daha uzun yıllar kullanılabilir, daha dayanıklıdır. Ayrıca zemine yüzde yüz tutunma sağlar.

Bir spor ayakkabısından beklenmeyecek kadar teknolojik detaya sahip olan Nike spor ayakkabı modellerine geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyatları ile Dalkılıçspor.com’dan ulaşabilirsiniz.  Günün istediğiniz her saati ve hemen her yerde sipariş oluşturabilir, hayal ettiğiniz spor ayakkabıya sahip olabilirsiniz.

Etiketler: nike spor ayakkabı
Ekim 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR