Krampon Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Krampon Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Neredeyse 7 milyar insanın yaşadığı gezegenimizde, yaklaşık 4 milyar kişinin heyecanla futbolu takip ettiğini biliyor muydunuz? Futbol hem ülkemizde hem de dünyada çok tercih edilen ve en çok sevilen sportif aktivite. Esasında tarihi de modern dönem öncesine kadar uzanıyor. Milattan önce üçüncü yüzyılda ilk defa Çin’de ortaya çıktığına dair tezler var. Çin’den Japonya’ya daha sonra Orta Asya ve Avrupa’ya yayılan futbol, bugün tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Bugün bildiğimiz anlamdaki, kuralları olan modern futbol ise 19.yüzyılda ortaya çıkmıştır. Türkiye’de de en çok sevilen ve izlenen spor dalı futboldur. Çoğu zaman spor deyince aklımıza ilk gelen futbol oyunudur. Elbette bu oyun da kendine has çok çeşitli ekipmanlarla oynanır. Bu ekipmanlardan belki de en önemlisi krampon’dur. Peki krampon alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Biz bu yazımızda krampon alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden ve krampon modellerinden söz edeceğiz.

Krampon Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Spor keyfinizin sürmesi ve muhtemel sakatlanmaların önüne geçmek için yapabileceğiniz ilk şey, iyi bir krampon satın almaktır. Bu süreçte ilk olarak cevaplamanız gereken detay ise, hangi zeminde oynayacağınız olmalıdır. Krampon tercihinizin belirleyicisi olarak bu unsurda aslında şu noktaya dikkat çekilir. Oyun kuru zeminde mi, çim zeminde mi ya da sentetik zeminde mi gerçekleşecek? Ülkemizde de yaygın olarak bulunan halı sahaların üzerine suni çimler eklenmiştir. Daha açık bir ifade ile halı saha ayakkabısı; suni çim için üretilmiş, yumuşak tabanlara sahip olan, son derece esnek ayakkabılardır. Dolayısı ile ister profesyonel olarak ister amatör olarak futbol ile ilgilenin, halı saha maçlarınız için bu duruma mutlaka dikkat edin.

Gerçek çimin kullanıldığı geniş sahalarda ise genellikle büyük dişleri olan krampon modelleri tercih edilmelidir. Gerçek çim, suni çime göre daha kaygandır. Bu sebeple de yüzeye tam tutunan bir ürün satın almanız son derece önemlidir. Son olarak eğer oyununuz ıslak bir zeminde geçecekse, tabanı silikon, zemin tutuşu yüksek ve çok sayıda dişe sahip olan bir krampon sizin için doğru bir seçim olacaktır.

Kramponunuzu Hangi Mevkide Oynadığınıza Göre Seçin!

Hangi zeminde oynayacağınız belli olduktan sonra, hangi mevkide oynayacağınızı da düşünmeniz, ona göre bir karar vermeniz son derece önemlidir. Defans, orta saha, forvet veya kale mevkilerinde oynuyor olabilirsiniz. Erkek krampon ayakkabıları genellikle bu detay düşünülerek tasarlanmıştır. Hızlı olmanız gereken bir pozisyonda örneğin forvet mevkisinde oynuyorsanız, tercih etmeyi düşündüğünüz ayakkabının hareket kabiliyetinizi arttıran bir özellikte olması gerekir. Bileği saran krampon modelleri buna imkan vermez. Bir başka olasılıkta defans oyuncusu olduğunuzu düşünelim. Bu seferde bileği saran, ayağınıza çorap gibi geçen ve sizi darbelerden koruyacak bir ürün sizin işinizi daha çok kolaylaştıracaktır.

Krampon üretiminde çeşitli teknolojiler kullanılmaktadır ve iyi bir krampon ayakkabısı çoğunlukla deneyimli ellerden çıkmaktadır. Bu noktada Nike krampon, Adidas krampon ve Puma krampon modellerine göz atabilir, en uygun krampon fiyatlarına Dalkılıçspor.com aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Etiketler: krampon
Ekim 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR