Kadın Basketbol Ayakkabısı Tercihleri Nasıl Olmalı?

Kadın Basketbol Ayakkabısı Tercihleri Nasıl Olmalı?

Kadınların da en az erkekler kadar ilgilendiği ve amatör olarak da severek uğraştığı basketbol sporu, olması gereken yetkinlikte oynanabilmesi için bir takım ürünlere ihtiyaç duyulan bir spordur. Oyun esnasında rahat hareket edebilmek için tercih edilen doğru kıyafetlerin yanında bir de doğru ayakkabı seçiminin yapılması gerekir. Piyasa genelinde pek çok kadın basketbol ayakkabısı bulunduğundan kadınların artık hem estetik zevklerine göre hem de rahat hareket etme ihtiyaçlarına göre en doğru modeli satın almaktadırlar.

Pek çok markanın basketbol sporu için kadınlara özel ürettiği birbirinden çeşitli tasarımlı ayakkabılar şıklıkla buluşturularak bambaşka bir ayakkabı modası da oluşturulmuş durumda. Bildiğiniz üzere, günümüz moda anlayışında kadınların casual tarzdaki kıyafetleri ve ortaya çıkardıkları sokak modasıyla bütünleşecek kadın basketbol ayakkabısı modelleri ile de gayet güzel kombinler yaratılabilmekte. Bu tip durumlar için de rahatlıkla giyilebilen bu ayakkabılar tabi ki öncelik olarak kadınların ilgilendikleri basketbol sporunda ister profesyonel olarak ister amatör olarak ayak sağlığı açısından en iyi performansa sahip olmalarına yardımcı olmaktalar.

Kadın Basketbol Ayakkabısı Konusunda En Doğru Seçim Nasıl Yapılır?

Kadınların basketbol ayakkabısı seçimlerinde dikkat etmeleri gereken en önemli unsur ayağın ergonomik olarak desteklenmesi ve rahat etmesi. Piyasada bu ayakkabılar üç farklı kesim çeşidiyle üretilmekte. Yüksek kesim, orta kesim ve düşük kesim olarak tasarlanan basket ayakkabılarının üç çeşidinin de birbirinden ayrılan özelliklerinden bahsedebiliriz. Yüksek kesimli basketbol ayakkabılarında ayak bileği desteği %100’dür ancak ayakkabı ağırlık olarak ayağa biraz fazla yüklenebildiği için hareket kabiliyetini bir nebze kısıtlayabilir.

Orta kesim tarzdaki ayakkabılar tam ayak bileği seviyesinde kalarak oyuncuların hareketlerinin çeşitlenmesini destekler. Ancak bu türler de yüksek kesime nazaran yer tutuşunu destekleyecek stabilite konusunda düşük performansa sahip olabilir. Bileksiz denebilecek düşük bilekli basket ayakkabılarında ise en iyi yer tutuşu ve en iyi hareket kabiliyetin ulaşılabilir. Hafifliği sayesinde de hızlı hareket fırsatı oluşturur.

Kadın Basketbol Ayakkabısı Seçiminde Püf Noktalar

Anlattığımız kısa bilgiler kapsamında kadın basketbol ayakkabısı seçimi sürecinde kadınlar için genel olarak ayak bileklerinin hassasiyetlerine göre hareket etmeleri, zemin tutuşu oyun esnasında çok önemli olduğundan bu tutuşu sağlayacak tasarım özelliklerine dikkat etmeleri, ayağın terlemesi oyunda çok problem yaratacağından nefes alan kumaşlarla üretilmiş modellere bakmaları ve son olarak esnek tabanlı modellerden seçim yaparak hem hızlı hem de seri hareket etme imkanı yakalamaları durumunu göz önünde bulundurmaları önerilebilir.

Etiketler: kadın basketbol ayakkabısı
Ekim 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR