İkonik Nike Air Max Tasarımlarının Arkasında Olan Nike Air Nedir?

İkonik Nike Air Max Tasarımlarının Arkasında Olan Nike Air Nedir?

Markanın en kült koleksiyonlarından ‘’Nike Air Max’’ bulutların üzerinde yürüyormuş hissi veren konforu ile kullanıcıları tarafından oldukça seviliyor. Bu popüler ayakkabıların arkasındaki gizli güç ‘’Nike Air ‘’ teknolojisi. Marka basketbol, koşu gibi performans ayakkabılarında sıkça kullandığı teknolojiyi günlük sneakerlar için de kullanıyor. Çünkü marka bu rahatlığın tadını herkes çıkarabilmeli diyor!

Nike Air Tarihçesi

Nike doğduğu günden bu yana her zaman öncü innavasyonları ve yaratıcı tasarımları ile öne çıkıyor. Markanın küresel başarısının ardında sürekli kendini gelişime adaması yer alıyor. Spor dünyasında çığır açan ve yeni bir devire imza atan air teknolojisinin ilk ortaya çıkışı 1979 lu yıllara dayanıyor. O zamandan bu yana sürekli iyileştirilen teknoloji her seferinde kendisine daha ileriye taşıyarak koleksiyona yeni stiller kazandırıyor. Şimdi hikâyenin başına gidelim,

M. Frank Rudy havacılık mühendisi olarak çalıştığı NASA’dan ayrılır. Hava da olan deneyimlerini karada da başarılı bir şekilde kullanabileceğini hisseden Rudy yoğun gazların kauçuk zarlara kapsüllenmesiyle ilgili buluşuna şans verecek bir marka arayışı içine girer. Fikrini ayakkabı üreticileri ile paylaşan mucit konseptin çok ileri görüşlü olması ve perakende satışlarda riskli olması nedeni ile her defasında reddedilir. Tam bu işten vazgeçeceği sırada spor giyim devi Nike büyük düşünmeye ve Rudy’nin bu daihane fikrini ayakkabı tabanlarına geçirmeye hazırdır. Markanın son 30 yıldır siluetlerinin en sofistike parçası ‘’Nike Air Max ‘’ şüphesiz insanların en çok bu teknoloji ile ilişkilendirdiği serilerin başında geliyor.

Air Max Nedir?

1987’de geliştirilen Air Max, Air biriminin ilk gözle görülür halidir. Rudy’nin sınırların ötesine geçen basınçlı nitrojen teknolojisi ünlü tasarımcı Tinker Hatfield’in yaratıcı elleri ile birleşince ilk Nike Air Max ayakkabı piyasaya sürüldü. Akılda kalıcı görünümü ile o zamandan bu yana hava kabarcığı olarak anılıyor.

Nike Air Ne İşe Yarar?

Nike Air teknolojisinin amacı ayakkabılarda hafif yastıklama sunmaktır. Bu sayede ayakkabının orijinal yapısı bozulmadan esneklik ve yaylanma sağlanır. Dayanıklı ve çok yönlü bu teknoloji farklı spor ayakkabılarda farklı şekillerde kullanılarak belirli performans avantajları sağlar. Zeminin yorucu etkisi azalır ve spor esnasında daha az enerji harcayarak daha verimli bir performans elde etmeniz amaçlanır.

26 Mart Dünya Air Max Günü

Marka, ilk Air Max'in piyasaya çıkış tarihini kutlamak için her yıl 26 Mart'ta Air Max ‘in doğum gününü taçlandırıyor. Her sene dünyanın farklı şehirlerinde renkli görüntülerle Air Max şenlikleri ve lansmanlar hazırlanarak eğlenceli kutlamalar yapılıyor. Konfor benim için her şeydir diyorsan daha fazlasını Dalkılıç ‘ın özenle bir araya getirdiği Nike Air Max Koleksiyonu’nda bulabilirsin. Üstelik hiçbir yerde bulamayacağın uygun fiyatlar ve indirimler ile Nike tutkunu her zaman taze ve güncel tutabilirsin!

Etiketler: nike air max
Ekim 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR