Futbol Aşıklarının Doğru Seçim Yapması Gereken Halısaha Ayakkabısı Modelleri

Futbol Aşıklarının Doğru Seçim Yapması Gereken Halısaha Ayakkabısı Modelleri

Erkekler arasında, özellikle ülkemizde en sevilen spor dallarından biri kuşkusuz ki futbol. Hem izlemekten hem de oynanılmasından bu kadar keyif alınan bir spor çeşidi olarak futbol, ister amatör olarak ister profesyonel olarak dünya genelinde oldukça gözde bir hale gelmiş durumda. Her iki alanda da belli başlı ihtiyaçları karşılayabiliyor olmak, saha içerisindeki başarıyı arttıracağından futbol oyuncularının halı saha ayakkabısı seçimi, forma seçimi vb. konularda da oldukça doğru seçimler yapması gerekliliği şart.

Doğru Halı saha Ayakkabısı Seçiminin Önemi

Bildiğiniz üzere, bu oyunun oynandığı zemin yüzeyleri değişiklik gösterebiliyor. Çim saha, toprak saha, halı saha dediğimiz yapay çimlerle oluşturulmuş sahaların her birinde oyun performansı adına doğru ayakkabıyı seçmek çok kıymetli. Çünkü doğru ayakkabı sayesinde hem ayağınız ergonomik olarak oyun boyunca rahat olduğundan hareket kabiliyetiniz artıyor hem de rahatlığınız performansınızı arttırdığından oyun genelinde başarılarınızla dikkat çeken bir oyuncu oluyorsunuz.Az önce de değindiğimiz üzere, ister profesyonel oyuncular olsun ister futbolla ilgilenen amatör kişiler; söz konusu durum halı sahada futbol karşılaşması olduğunda koşu imkanlarını, sahanın büyüklüğünü, zemininin sertliğini ve bunlarla ilgili özellikleri göz önünde bulundurarak doğru halısaha ayakkabısı seçimi yapmalıdırlar.

Doğru Halısaha Ayakkabısı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Halı sahada oynanacak futbol karşılaşması için öncelik olarak ayakkabının tabanının halı saha yüzeyine uygun olarak seçilmesi gerekmektedir. Bunun için markalar, üretmiş olduğu futbol ayakkabılarına “AG” ve “FG” ibarelerini özellik olarak eklemektedir. Buna göre AG özellikli ayakkabılar suni çimde yani halı sahada giyilmeye uygun, FG özellikli ayakkabılar ise gerçek çimli sahada giyilmeye uygun anlamını taşımaktadır.

Halısaha ayakkabı çeşitleri genel olarak normal spor ayakkabısı görüntüsüne çok yakın, alt dış tabanında kısa boyutlu dişlilerin olduğu modellerden oluşmaktadır. Seçeceğiniz ayakkabının tasarımının hoşuna gitmesinin yanında ondan da önce ayak sağlığınızı karşılıyor mu ona dikkat etmeniz gerekir. Yani ayakkabı numara olarak ayağınıza tam mı, iç tabanında ayak destekleyici bir yapı bulunuyor mu ya da ayağınızı terletme, sıkma, bol gelme vb. sorunlarla karşılaştırır mı o kısımları çok iyi gözlemleyip karar vermelisiniz.

Oyun şartları gereği seri hareket edilmesi, çeşitli mevkilerin sahada farklı şekilde aktif olması gerekliliği gibi durumlar göz önüne alınırsa, halı saha ayakkabı modelleri arasından hem mevkinize en uygun hem de oynayacağınız halı saha yüzeyine en uygun tabana sahip olan ayakkabıyı ayakkabının özelliklerini iyice araştırarak seçebilirsiniz. Nike, Adidas, Puma gibi pek çok dünya devi markanın son çıkardığı halı saha ayakkabısı serileri “dalkilic.com” üzerinde sizleri bekliyor!

Etiketler: halı saha ayakkabısı
Kasım 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR