Erkekler İçin Kış Aylarının Vazgeçilmezi Erkek Bot Modelleri Dalkılıçspor’da!

Erkekler İçin Kış Aylarının Vazgeçilmezi Erkek Bot Modelleri Dalkılıçspor’da!

Güneşin, denizin ve ılık havanın ardından gelen kapalı, yağışlı ve soğuk havalara hazırlıklı olmak hepimizin öncelikli tercihi. Kadınların ve erkeklerin bu yöndeki alışkanlıkları da giyimden sosyal vakit geçirilen alanlara, alışkanlıklardan ayakkabı seçimine kadar pek çok noktayı beraberinde etkiliyor. Erkek bot seçimleri de bahsettiğimiz konuyla ilgili her sene değişiklik gösterebilmekte. Pek çok markanın her sene çıkardığı sabit kreasyonlarının yanında farklı renk ve tasarımlarla da dikkat çeken erkek botları, temel öncelik olarak ayakları soğuktan ve ıslaklıktan korumayı asıl amaç olarak belirlemiştir. Dalkılıç Spor markasının internet sitesinde yer alan pek çok çeşit dünya devi markanın erkek bot çeşitleri ihtiyaç sahibi erkeklere seçim konusunda oldukça farklı seçenekler sunarak en beğendiğini ve özellik olarak en içine sineni seçme imkanını da sunuyor.

Erkek Bot Çeşitlerinin Genel Özellikleri

Erkekler için üretilen botlar geçmiş dönemde tek tip, koyu renkli, kalın tabanlı ve estetikten uzak modeller olarak var olmaktaydı. Ancak ayakkabı sektöründe de yaşanan müthiş gelişimler neticesinde pek çok farklı bot modeli de piyasaya sürülmüş oldu. Harley Davidson, Caterpillar, Lumberjack, Scooter, Dockers, The North Face, Salomon, Columbia, Jack Wolfskin gibi örneklendirebileceğimiz pek çok dünya devi marka erkeklere özel ürettikleri botlarda pek çok kıstasa önem vermeye devam etmektedirler.

Kuşkusuz ki ilk öncelik ayağın ıslaklıktan ve soğuktan korunması olsa da, yeni nesil botlarda estetik kaygı da devreye girdiğinden hem şıklık hem de koruyuculuk özellikleri bir arada aranıyor. Yani bir erkek botunun su geçirmez özellik taşımasının yanında taban özelliklerinin ayağı destekleyecek şekilde tasarlanmış olması, topuk desteğinin olması, tasarım olarak ayak bileğini destekleyici bir şekle sahip olması gibi faktörler de botların daha tercih edilebilir olmasına katkı sağlıyor. Aynı zamanda her bot çeşidi aynı kalınlıkta ve modelde üretilmediğinden, günlük kullanım için olan erkek bot modelleri ile outdoor sporlar, kar ve yağmurla fazla içli dışlı olunacak ekstrem sporlar, doğa kampçılığı gibi farklı durumlar için tercih edilecek bot modelleri arasında donanım farklılığından dolayı mutlaka tercih farklılığı da oluşacaktır. Şehir şartlarında giyilecek botlar ve doğa şartlarında giyilecek botlar ihtiyaca göre satın alınmalıdır.

Erkek Bot Modelleri Seçiminde Dikkat Edilecekler

Oldukça basit bir terlik ihtiyacımızda dahi ayağımızla en uyumlu modeli seçmeye çalıştığımızdan, erkek bot seçimi konusunda da dikkat etmemiz gereken birkaç husus bulunmaktadır. Öncelikle kış mevsimi için üretilen bu botların iç astarının yüzde yüz su geçirmez olmasına dikkat edilmelidir. İçerisinde kürk astar bulunsa dahi mutlaka bu astarın da su geçirmez özelliği olduğundan emin olunmalıdır.

Bununla birlikte sıcak tutarken aynı zamanda üretim materyalinin ayağa hava aldıran özellik taşıması da önemlidir. Çünkü botun içerisinde sürekli ısınan ayak, hava almadığı müddetçe terlemeye başlayarak bakteri üretir ve ayak için problemli süreçler meydana gelir.

Bunun dışında erkek bot özellikleri arasında değineceğimiz bir diğer konu da dış tabanının çok iyi zemin tutuşu sağlayabiliyor olmasıdır. Yağmur yağışlı havalarda zeminlerin ıslaklığından, kar yağışlı havalarda zeminin buz tutmasından ötürü her zaman düşme tehlikesi bulunmaktadır. Bu sebeple seçeceğiniz botun taban yapısının, tıpkı bir lastik gibi zemini kavrayan yapıda olmasına özen göstermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Etiketler: erkek bot
Ekim 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR