Bayanlar Neye Göre Spor Ayakkabı Seçmeli?

spor ayakkabı

Spor, sağlıklı yaşam sürecinin vazgeçilmez bir parçası. Hem bayanlar hem de erkekler için keyif aldıkları spor dalıyla ilgili düzenli egzersiz yapmak, daha da önemlisi bu egzersizleri doğru ve yeterli ekipmanlarla yapıyor olmak çok daha sağlıklı ve dinç hissedebileceğimiz uzun bir yolu önümüze seriyor. Spor ayakkabı seçimleri de bahsetmiş olduğumuz egzersiz süreçleri için en temel öğelerden biri olarak karşımıza çıkmakta. Günümüzde ilerleyen teknoloji spor ayakkabı üretiminde çok çeşitli ve değerli özellikleri egzersizlerimizde değerlendirmek adına bizlere sunduğu için ister koşu, ister yürüyüş, ister günlük kullanım gibi örneklendirebileceğimiz pek çok alanda ihtiyacımıza uygun seçimi yapmak da daha kolay hale gelmiş durumda.

Spor ayakkabı tercihi konusunda bayanların belli başlı algıları var. Tasarım olarak beğendikleri, renk olarak hoşlandıkları ve günümüz modasında casual olarak da sürekli kullanılan ürünler olan spor ayakkabılarını hem sporda hem sokak modası içinde kullanabilecekleri ürünleri birinci öncelik olarak tercih ediyorlar. Ancak burada unutulmaması gereken nokta, spor ayakkabıların her ne kadar tarz olarak beğenilen modellerinin kullanılması doğru bir tercihse bundan da önce bir spor dalı için satın alınan ayakkabıların öncelikle bu spora uygun olarak kullanılabiliyor olması gerek.

Şöyle örnekleyelim; düzenli bir şekilde koşu yapan bir bayanın, tenis ayakkabısı klasmanında geçen bir spor ayakkabıyı kullanması kendisini ergonomik olarak oldukça rahatsız hissettirecek ve yapmış olduğu spordan belki de ayak ağrıları yüzünden memnun olmamasına neden olacaktır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için bayan spor ayakkabı seçimi konusunda ayağınızın yapısını bilmek, ihtiyaçlarınızı tam olarak keşfetmek, spor ve konforu bir arada götürebilmek için oldukça önemlidir.

Bayanlar İçin Spor Ayakkabı Tercihinde Önemli Noktalar Neler?

İlk olarak, ilgilendiğimiz spor için satın alacağımız ayakkabının bizim ilgi alanımızdaki spor için kullanıldığına emin olduğumuz türden olması gerek. Yani koşu sporu için koşu ayakkabısı, tırmanış sporları için outdoor spor ayakkabı, yürüyüş için yürüyüş ayakkabısı gibi temel özelliklerine dikkat ettiğimiz bir ayakkabı satın alınmalı.

Türü doğru olarak seçtikten sonra, ayak tipimize uygun bir seçim yapmamız gerek. Eğer tabanımızda, topuğumuzda ya da parmaklarımızda ergonomik olarak bir rahatsızlık varsa destekli, koruyuculu ve ayağı sıkmayan, kaydırmayan modellerden tercih etmemiz çok önemli. Genel olarak yaptığımız her sporda vücudun tüm yükünü direkt olarak ayaklar üstlendikleri için ayaklarımızı rahat ettirecek, ayaklarımızın şekline göre (taraklı ayaklar, düz taban ayaklar gibi) egzersizlerimizde yorgunluğu ve yükü absorbe edecek kaliteli markaların kaliteli spor ayakkabılarından tercih yapmamız gerekecek.

Spro Ayakkabı Model Seçiminde Mevsime Uygun Olmasının Önemi

Ergonomik kısmı da hallettikten sonra, kadın spor ayakkabı modelleri arasından kullanılacak mevsime uygun bir kumaşla üretilen modeli seçmeye özen göstermemiz gerekiyor. Spor esnasında ayağın terlemesi, bu terden dolayı kayması ya da koku oluşumu her kadını oldukça rahatsız edecek durumlar olarak biliniyor. Üstelik ayağın spor ayakkabının materyalinden dolayı terlemesi mantar, bakteri gibi oluşumlara da neden olacağından ayak sağlığımız için nefes aldıran, koku yaratmayan, teknolojik olarak geliştirilmiş ve kaliteli kumaşlar kullanılarak üretilmiş bir model seçmek spor esnasında size çok fazla fayda sağlayacak.

Son olarak seçilecek ayakkabının ayağı numara olarak tam karşılaması gerekliliğinden söz edebiliriz. Ne bol, ne dar olmayacak; ayağı yapılacak her harekette tam olarak saracak modeller egzersizlerimiz esnasında ayağımıza tam destek sağlamaktadır. Saymış olduğumuz tüm bu maddelere uygun olacak bayan spor ayakkabılarına sitemiz üzerinden ulaşabilir, birbirinden çeşitli dünya markalarının pek çok farklı renk ve modelde spor ayakkabısına oldukça uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Etiketler: spor ayakkabı
Eylül 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR