Adidas Terrex Ayakkabı Özellikleri Saymakla Bitmiyor

Adidas Terrex Ayakkabı Özellikleri Saymakla Bitmiyor

Sektörün spor giyim ve ayakkabı konusunda dev bir markası olan Adidas, çok uzun yıllardır unutulmayacak modellere ve teknolojilere imza atmaktadır. Kendisi gibi farklı sektörlerde dünya devi olan markalarla da yeni giyim teknolojileri yaratabilmek adına anlaşan bu marka, Adidas Terrex ismini verdiği ayakkabı modelini farklı varyasyonlarla bu şekilde meydana getirmiştir.

Terrex, tamamen yeni nesil spor ayakkabı teknolojilerinin kullanıldığı bir model olarak karşımıza çıkar. Taban yapısının farklılığı, üretildiği kumaşın bir takım teknolojik özellikler barındırması gibi nedenler bu ayakkabıyı piyasadaki pek çok modelden daha prestijli hale getirip daha farklı bir kategoride değerlendirilmesine sebep olmuştur.

Adidas Terrex ayakkabı hem yaz hem kış için üretilmiş farklı varyasyonlara sahip. Kışın giyilecek modelleri hem taban yapısı olarak tutuşu çok kuvvetli, hem de ıslaklık geçirmeyen kumaştan üretildiği için ayağı kuru tutabilmekte hem de terletmeyen kumaş teknolojisi sayesinde ayağı her zaman kokudan, bakteriden uzak tutabiliyor. Aynı şekilde sıcak havalarda giyilmeye uygun olan modelleri de ayağa muhteşem bir taban desteği sağlayarak terlemeyi de önlemekte ve bu sayede ayağın her türlü sıcak hava koşulunda rahat edebilmesini sağlamakta.

Adidas Terrex Gore-Tex Teknolojisine De Sahip!

Saymış olduğumuz model çeşitlerinde su geçirmezlik özelliği için kendi marka teknolojilerinden olan Gore-Tex özelliğini Terrex’te de kullanan Adidas, aynı zamanda tamamlayıcı özellik olarak dünya lastik devi markası Continental’le de taban malzemesi üretiminde anlaşarak ses getiren bir atılım yaptı. Öncelikle Gore-Tex teknolojisindan bahsedersek, bu tip teknolojilerle üretilen ayakkabıların kumaşları teknolojik bir takım müdahalelerle üretildiğinden hiçbir şekilde su geçirmediği söylenebilir.

Adidas Terrex Ayakkabı Modelleri Daha Fazla Yer Tutuşu Sağlıyor

Ayakkabının bu yönünü tamamlamak için de taban malzemesinde Continental lastiklerinin üretmiş olduğu kauçuk yaklaşık 10 senedir kullanılmakta. Adidas Terrex spor ayakkabı bu yönleriyle çağın ötesinde bir model olarak ilk üretildiği süreçten itibaren oldukça beğenilerek tercih ediliyor. Adidas Terrex modelinin koşu ayakkabılarını, yürüyüş ayakkabılarını, outdoor spor ayakkabılarını ve botlarını tercih eden herkes, ıslak bir zeminde koşu veya yürüyüş gibi sporlarda yapılan testlerde rakip ayakkabı modellerine göre yüzde 30 daha fazla yer tutuşu sağlamıştır.

Etiketler: adidas terrex
Ekim 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR