Adidas Markasının İkonik Modeli Superstar

Adidas Markasının İkonik Modeli Superstar

Spor ayakkabı denildiği zaman insanların aklına gelen en trend markalardan biri hiç şüphesizdir ki Adidas olmuştur. Geçmişten günümüze gelişen ayakkabı sektöründe sürekli yeni tasarım ve dizayn arayışlarının hüküm sürdüğü global dünyada değişmeyen tek şey Adidas markasının dünyaca klasikleşen tüm modellerindeki üç çizgi tasarımıdır.

Adidas Superstar Modelinin Doğuşu

Adidas’ın dünya klasiği bu üç çizgi tasarımının en gözde serilerinden biri de kuşkusuz Adidas Superstar modelidir. Peki neden Adidas'ın Superstar modeli? ilk olarak 1969 yılında hayatımıza giren bu ikonik model aslında basketbol ayakkabısı olarak tasarlanmıştı ve ilk çıktığı günden bu yana o dönemin dünyaca ünlü basket yıldızlarının bir numaralı tercihi olarak parkelerde boy göstermişti.

Yetmişli yılların NBA yıldızı Kareem Abdul Jabbar ve Lakersin ünlü oyuncusu Jerry West gibi oyuncuların ayağında efsaneleşen Adidas Superstar siyah ve beyaz modeli dünyaca ünlü hale geldi. Öyle ki artık NBA liginde oyuncuların yüzde yetmiş beşi bu modeli kullanır oldu. Basketbol kültürünün yanında dayanıklı yapısıyla kısa zamanda sokak kültürüne taşındı ve rap müzik yapanlarında ilk tercihi olmaya başladı. Dönemin Amerikan müzik grubu Run Dmc sokak gösterilerinde ve turnelerinde bu modeli giymeye başladı. Kendilerine has ilginç bir hip-hop giyim tarzı olan bu müzik grubu kıyafetlerini bu model ile tamamlıyor ve gittikleri yerlerde bu modelin daha da sevilmesine yol açıyorlardı. Artık durum öyle bir hal almıştı ki 1986 yılında yazdıkları My Adidas adlı şarkıyla hem kendilerini hem de Adidas’ı ön plana çıkararak büyük bir üne sahip olmuşlardı.

Superstar Tasarım Özellikleri

Günümüzün hala en sevilen ve tercih edilen modellerinden biri olmasının en büyük etkenlerinden biri tasarımında kullanılan kauçuk eklentidir.Burun kısmında bulunan bu kauçuk yüzey ayakkabıya daha fazla sağlamlık ve dayanıklılık vermek üzere tasarlanmış ve gerçektende uzun ömürlü bir model haline gelmesi ve sevilmesinde büyük rol oynamıştır. Halk arasında özellikle Adidas Superstar beyaz renkli burun kısmının andırdığı şekil itibari ile deniz kabuğu denmeye başlanmıştır.

Markanın modelleri uzun araştırmaların sonucu insanların ayak sağlığını ön planda tutularak üretilmiştir. Adidas Superstar modeli de tasarımında ve yapısında bu özelliklere sahiptir. Taban, orta taban desteği ve özel topuk desteği vermekte olan model ile olası sakatlanma risklerinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Ayakkabıda bulunan özel orta taban giyen kişinin daha enerjik ve sağlam adımlar atmasına yardımcı olarak topuktaki özel desteği sayesinde yorgunluğun önüne geçmektedir. Sadece spor yapmak için değil normal günlük kullanımda da tercih edeceğiniz Adidas Superstar erkek, kadın, çocuk ve bebek modelleriyle sizi göz önüne çıkaracak sağlam ve kaliteli bir ayakkabı arıyorsanız işte tüm bu özellikleriyle tam size göre.

Etiketler: adidas superstar
Kasım 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR